(+420) 412 384 013 ; (+420) 737 268 830 info@meditravel.cz

ISCHIA (2023)

Termín: 09.09.2023 — 16.09.2023

Naše mínění

Ostrov Ischia se nachází v jižní Itálii, v Tyrhénském moři a je populární díky mírnému a stálému podnebí, velice krásné přírodě, léčivým termálním pramenům, příjemným lidem, výborné místní kuchyni, včetně vín a tradičních likérů.

Ischia je jedním z největších termálních míst v Evropě, horké termální prameny se zde využívali již v antice pro léčení a ozdravení. Jedinečným zážitkem pro Vás bude koupání v přírodní zátoce SORGETO, právě zde totiž vyvěrají přímo do moře 100 °C horké termální prameny. Jestliže hledáte něco opravdu výjimečného doporučuji navštívit staré římské lázně. Starověké lázně jsou zabudovány přímo uprostřed skal a termální koupel si zde užijete v kamenné vaně.

Námi vybraný komplex je velmi blízko termálního parku Poseidonovy zahrady ve městě Forio. Dvě desítky bazénů (jejichž teplota je mezi 15 a 40 stupni Celsia) jsou rozmístěny v krásné kvetoucí zahradě na břehu moře.  K příjemným procházkám můžete využít také největší klenot ostrova botanickou zahradu La Mortella, nebo podniknout malý trek na nejvyšší horu ostrova Monte Epomeo 789 m.n.m.  Z vrcholu se Vám pak nabídne neuvěřitelný výhled na celý ostrov a okolí.

 Tak neváhejte a navštivte ostrov plný zdraví a jedinečné atmosféry!

Doprovod24 990 Kč
Školné s pobytem27 990 Kč
Letištní taxy a palivové poplatky (k 1. 1. 2023 - může se měnit) Letištní taxy se počítají k doprovodu, školnému s pobytem a všem dětským cenám.8 990 Kč
Příplatek za jednolůžkový pokoj6 990 Kč
Příplatek za pokoj s výhledem na moře3 990 Kč

Celková cena s letištními poplatky je pro doprovod 33.980 Kč, pro školné 36.980 Kč (nezahrnuje ostatní příplatky). Letištní taxa je nedílnou součástí i dětské ceny. Změna programu i cen vyhrazena – v závislosti na okolnostech, místních specifikacích a počtu účastníků.

Na co se můžete těšit

  1. Hotel nad krásnou pláží
  2. Poseidonovy lázně 10 minut pěšky
  3. Výlety do okolí

POPIS POBYTU

ODBORNÁ NÁPLŇ

  1. Přednáška Funkčnost a ekonomické principy místního zdravotnictví
  2. Exkurze místního zdravotnického zařízení a diskuse s místními zdravotníky
  3. Samostudium odborné literatury

Letovisko, ubytování, stravování, výlety

Forio

 

Městečko Forio dˇIschia leží ve středu západního pobřeží a turisticky je to velice populární oblast, neboť jsou zde velké písečné pláže a v centru množství příjemných restaurací, barů a obchůdků. Forio je také městem kostelů, v centru se nachází barokní kostel Sv. Maria Loreto s cennými malbami, romantický kostelík Soccorso známý z filmu Nebožíci přejí lásce. Největší místní zajímavostí je přírodní úkaz “ZELENÝ PAPRSEK“, který každému, kdo jej zahlédne, přinese štěstí a lásku 🙂 Nejznámějším a nejvyhledávanějším místem ve Foriu jsou Poseidonovy zahrady a Botanická zahrada La Mortella.

Hotel Sorriso Thermae 4 *

Příjemný, oblíbený hotel se nachází na vyvýšeném místě v letovisku Forio, přímo nad proslulým termálním parkem Poseidonovy zahrady. Díky své poloze nabízí krásné výhledy do okolí i na pláž Citara. Komplex je složen z několika budov, k dispozici je mimo jiné pět bazénů a hotelové wellness centrum.

Ubytování je zajištěno v klimatizovaných pokojích zařízených ve středomořském stylu. Pro hotelové hosty je několikrát denně zajištěn zdarma svoz pláž Citara, která se nachází krátkou procházkou od hotelu. Přímo u hotelu je autobusová zastávka se spoji po ostrově i do historického centra Foria, které je dostupné i pěšky, příjemnou procházkou

Na hotelu je k dispozici vstupní hala s recepcí, restaurace, venkovní a vnitřní bar, 4 bazény termální, 1 bazén minerální (lehátka a slunečníky zdarma), Wi-Fi u bazénu a ve společných prostorách zdarma, minimarket a obchod se suvenýry.

Na standardním pokoji v hlavní budově je k dispozici individuálně ovládaná klimatizace, TV se satelitním příjmem, telefon, trezor, minibar, vlastní sociální zařízení (koupelna, vysoušeč vlasů, WC).
Za příplatek je k dispozici i pokoj s výhledem na moře (omezená kapacita).

Pláž

Písčitá pláž Citara se nachází pod hotelem a je vzdálena cca 10 minut od hotelu pěšky, nebo busem, který jezdí několikrát denně od hotelu zdarma. Slunečníky a lehátka za poplatek.

Stravování

Je zajištěno formou polopenze. Snídaně – bufetová, večeře je servírovaná – výběr z menu, zeleninový bufet.

Relaxace, sport a zábava

Hotel disponuje 5 bazény, z toho 4 jsou termální. Za poplatek fitness SPA a masáže.

Poseidonovy lázně

Autobusem či pěší procházkou se dá dopravit do vyhlášených Poseidonových zahrad.
Jedná se o největší a nejznámější termální park na ostrově, ležící na pláži Citara. Park nabízí 20 bazénů s různou teplotou v rozmezí 28 – 40°C, jejichž voda má blahodárné účinky na lidský organismus. Dále je možné využít Kneippovy lázně, japonskou lázeň, hydromasáže, přírodní saunu nebo vlastní pláž. Lehátka a slunečníky v zahradě jsou zdarma. Šatny a lázeňské procedury jsou pro hosty za poplatek. Při návštěvě parku mohou hosté navštívit 3 restaurace se středomořskou kuchyní, vinný sklípek, bary nebo obchod s různými plážovými doplňky.
Více informací ZDE.

Letecké spojení, letenky a časy letů

Letecké spojení je zajištěno na přímém letu do Neapole a na ostrov trajektem. Časy odletů a příletů, včetně veškerých pokynů k odletu Vám budou doručeny 2–5 dní před odletem.

Cena zahrnuje

Leteckou dopravu, trajekty, 7 noclehů v hotelu 4* ve dvoulůžkových pokojích standard s polopenzí, na ostrově k dispozici průvodce,

Cena nezahrnuje

Vstupy do Poseidonových lázní na ostrově, fakultativní výlety, pobytovou taxu splatnou v hotelu na místě, spropitné, cestovní pojištění včetně připojištění proti stornu (pojištění je nedílnou součástí pobytu)

Další informace

Místní měnaEuro
Vstupní formalityBezvízový styk
Teplota vzduchu/vody26/23
Doba letu 2 hodiny
Časový posun0 hodin

Objednat pobyt

Objednejte si úžasný pobyt ISCHIA (2023) a prožijte skvělou dovolenou.
CHCI INFORMACE O VZDĚLÁVACÍCH POBYTECH

CHCI INFORMACE O VZDĚLÁVACÍCH POBYTECH

Získejte nejnovější informace do e-mailu, anebo tištěný katalog zdarma na vyžádání. 

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This